kişisel tarihsel varoluş

Eski yani geçmiş yani tarih çok acayip bişi. MEsela herkesin kendi eskisi var ve bu eskileri bir noktaya kadar taşıyor herkes veya bırakıyor bir yerde. Geçen günlerde eski sms mesajlarımı silerken geldi aklıma böyle bişi. Ben bugüne kadar bazı eskileri taşımışım mesela. 3 yıl olmuş. 4 yıl olmuş. hiç 5 yıl yok ama yani en azından cep telefonunda. cep telefonunda mesaj tutmak da nasıl birşey onu tam tahlil edemedim. salakça mı acaba?ama onun dışında ben genelde geçmişimi taşımayan biriyim. sıkıntı yaratmasın diye freud bize acayip mekanizmalar yapmış. çat at gerilere. günümüz bireyini allah değil de freud mu yarattı acaba. acaba acaba amma soru sordun sende. aman be neden sormasamaydım sor sor.mesela herkes kendi kendine konuşuyor mu bunu bilmiyorum. konuşuyor ama galiba ya. aklında bişi varken oluyor galiba. yokyok saat geç oldu yatayım derken tv seyreden başka bi beden mi var. beden eğitimi öğrtmenimizin ismi benimle aynıydı. bi keresinde birisi salonda koştururken anır anır anırmaya başladı. adam geldi. kontrol etti, yok bişi dedi. sonra o çocuğun bacağının kırıldığı anlaşıldı. adama bok attık biz çok. ama adam da vicdan azabı çekmiş midir acaaba.

neyse "kişisel tarihsel varoluş" temama geri dönersem eğer ayrıca şunu eklemek isterim ki, yaşlılar da vardır böyle 34 yıllık bardağını atmaz hala ondan su içer mesela bu da enteresan bişi. seviyor onu kadın onla ne zamanlar geçirmiş. ama benim herhalde hiç okadar eski birşeyim olmayacak. belki de olur. olursa burdan okur kah kah gülerim. kah oraya kah buraya.



3 pabuç bağcığı:

Ben 3/03/2007 2:22 am  

bazen gecmisten hic bir objeyi saklamadigim icin kendimi suclu hissediyorum, vefasizlik yapiyormusum gibi. Bir nesneyi fiziksel olarak saklamaktansa anilarda yasatmak daha guzel sanki. Nostalji ozurluyum ayrica.

thelunatic 3/03/2007 7:25 pm  

Anılarda ne kadar yaşıyor peki?

Ben 3/03/2007 11:22 pm  

bazilari ben ölene kadar, bazilari ise yarini bile görmüyor. Bazilari elimde olmadan, bazilari ise isteyerek. Bazilari paylasiliyor, bazilari ise bencilligimin kurbani oluyor...

Post a Comment

bir daha düşün ey düşünür!

Burada metni yapılandırın

İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik
kusmadan
içerik içerik
bög

Blog Archive

  © Free Blogger Templates Blogger Theme II by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP