45 ve 37 kardeşleri Macerası 2

Çok uzakta çok uzak düşünceler vuku bulurken, müzik sürekli olarak var olur. Gezegen üzerindeki her kuytu içindeki küçük prensin çıkardığı melodiler toplamda devasa bir orkestranın müziğine ulaşır. Belki de var olmakla alakalı olarak dünyayla tek benzeşen noktası budur çok uzak yer'in farklı olay örgülerine göre farklı tür müzikler -aynı dünyadaki gibi- sürekli olarak çalar durur. Küçük prenslerin çaldığı müzikler arasında genellikle melankolik prenses eşlik eder. Melankolik prenses, 45'in dünyadaki ilk görevine gittiğinde büyük uğraşlar ve tehtidler sonucu zorlukla kendi kuytusuna getirdiği bir prenses.

Tekrar 54T45'in kısaltması 45'in yanına gittiğinde bir "varlığı yokluğu bir yaratığı" onu melankolik prenses için hüzün toplarken bulamadığında biraz şok geçirmişti. Çünkü 54T45, Zeki Müren müzikleriyle gözü yaşlı kıza gıptayla baktıktan hemennedensonra kendisine bir kuytu bulmuş ve orada uyuyakalmıştı. Bütün görevlerden, sorumluluklardan, tehlikelerden, neşelerden, yemekten, içmekten, varolmaktan kurtulmak demek anlamına gelen kuytuda uyumak 54T45 için elzem mi olmuştu acaba diye düşünmeden edemedi "varlığı yokluğu bir yaratığı". Ve o sırada, kısaltması 45 olan 54T45'in 37 kardeşinden 13'üncüsü şu uğurlu sözü söylemek istedi kuytusunda melankolik prensese: "Prensesim, güzeller güzeli.Sakın neşeleneyim deme 37 kardeşimden biri olan 45 çok kısa bir vaman (varolmakla zamanın karışımı çokuzakgezegen'in ölçü birimidir) sonra sana hüzün getirecek ve sen de eski melankoline ulaşacaksın!"

prenses ise 13.cü kardeşe: "life is short, make the most of your weekends" dedi.

Tam bu esnada kuytudan "varlığı yokluğu bir yaratığı" giriverdi taa çok uzaktaki gezegene. küçük prensler önce müziklerini durdurdular sonra da merakla sordu hepsi: "nerdesin?"

Prenses, hüzün bekliyor. Gezengende gerilim hakim. Bakalım küçük prensler neşeli jazzdan requieme geçebilecekler mi prenses için?



3 pabuç bağcığı:

Ben 2/01/2007 12:27 am  

bu bölümü anlamam icin en az bes kez okumam gerekiyor. Sadece ben mi bu durumdayim, benim mi anlayisim kit, yoksa satir arasini da okumaya calistigim icin kendi kendime konuyu karisik hale mi getiriyorum.

Anonymous,  2/01/2007 1:15 am  

you have to know in order to understand :)

thelunatic 2/01/2007 1:34 am  

bu gezegende olaylar biraz karışık olabilir.

Post a Comment

bir daha düşün ey düşünür!

Burada metni yapılandırın

İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik İçerik
kusmadan
içerik içerik
bög

Blog Archive

  © Free Blogger Templates Blogger Theme II by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP